woensdag 25 april 2012

Love, Joy, Dream, Trust

In vier verschillende lijstjes heb ik 4 foto's verwerkt in vintagestijl. Allen in dezelfde kleurtinten, bruin met rode accenten. Zo zijn alle titels in het rood en veel van de accenten ook.

Love: De achtergrond heb ik opgebouwd uit verschillende vierkantjes papier van Tim Holtz. De randen heb ik allemaal bewerkt met distressinkt. Links onder liggen twee bloemen, deze heb ik gemaakt van grungepaper, deze heb ik bewerkt met twee soorten distressinkt. Erin heb ik meeldraden toegevoegd.


 Joy: Deze achtergrond is opgebouwd uit stroken papier van Tim Holtz. Ik heb het geheel bewerkt met distressinkt. De klok heb ik uitgeknipt uit karton en met distressinkt bewerkt. Daarna heb ik crackle paint (rock candy) gebruikt om het een versleten look te geven.

Dream: Een achtergrond uit een stuk. De vlinders zijn uit verschillende soorten papier geknipt, deze heb ik bestempeld met een achtergrond stempel. Het geheel afgewerkt met een lintje, bloemetjes en knoopjes.

Trust: De achtergrond bewerkt met distressinkt zodat de voorgedrukte afbeeldingen meer naar voren komen. Dit is een gladde, glimmende materie. Rechtsboven met distressinkt een stempel gezet en hier perfect pearls op aangebracht. Het hartje links boven met crackle paint bewerkt. Het kroontje met een paintdabber. En enkele accenten aangebracht met witte pearl dots.
Rechtsonder met gesso een stempel gezet (hoek) en deze kant bewerkt met distressinkt om het eruit te laten springen.

zondag 15 april 2012

"Dream"; shadowbox

 Een shadowbox. Eerst heb ik alle vakje bekleed met papier. Vervolgens de vakjes vastgezet met lijm en aan de voorzijde afgewerkt met tissuetape. De vakje opgevuld met foto's, miniatuurdingetjes, een vlinder en bloemtjes.


"Dream"; fotolijst

 Bij de IKEA hebben ze vierkante fotolijsten in verschillende kleuren en formaten. Deze hebben een behoorlijke diepte en zijn daarom uitermate geschikt om in te scrappen.
De achtergrond is papier van Tim Holtz. De foto heb ik gemat op wit papier en schuin opgeplakt. Op de onderzijde van het papier heb ik een strook kant geplakt. Rechts heb ik een slingertje gemaakt met drie uitgeknipte vlinders, deze heb ik weer bestempelt met een achtergrondstempel. Tussen de vlinder kralen en een schelp aangebracht. Over de foto heb ik nog een vogelkooitje geplakt, deze is bewerkt met distress inkt.
Een titel opgeplakt en onderin een bosje bloemen en knoopjes vastgemaakt.

Mini-album

 Dit is een mini-album dat ik heb gemaakt van mijn konijnen Happy en Brownie. De mal is van Crealies.
Voor de voorkant heb ik gekozen om de titel te stempelen met losse letters en deze te matten.
In de rest van het album heb ik kleine foto's gebruikt en deze afgewisseld met informatie.
Hier heb ik ook enkele stempels voor gebruikt, ook teksten, bloemetjes en simpele papierstroken. Ik heb het geheel niet te druk gemaakt om ervoor te zorgen dat de aandacht nog steeds naar de foto's gaat.



Verschillende technieken

Wat oefenen met verschillende technieken.
Bij de bovenste heb ik op één stempel meerdere kleuren inkt aangebracht. Verder stempels ingekleurd en gebruik gemaakt van de ink blending tool.
Links onder verschillende kleuren inkt gebruikt.
Het label rechtsonder heb ik eerst helemaal bewerkt met verschillende kleuren distress met de blending tool. En vervolgens met een masker en gesso nog een laag aangebracht. Afgewerkt met enkele pearls.

Distress

Voor elke kaart heb ik een strook gemaakt met behulp van distress inkt. Met een inkpad over een transparante sheet heen gaan met verschillende kleuren. Hier wat water bij spuiten met een klein spuitflesje (mini-mister) en het papier hierin "stempelen", dit enkele malen herhalen. Bij twee heb ik nog een extra stempel toegepast op de achtergrondstrook.
De kaarten afgewerkt met een ingekleurde stempel en eventueel een tekststempel.

Magnolia

Op drie verschillende manieren heb ik dezelfde techniek toegepast. Met een masker en een ink blending tool heb ik alle achtergronden gemaakt. Bij de eerste heb ik eerst de gehele achtergrond gedaan en daarna nog een keer met het masker. Bij de volgende heb ik maar één kleur gebruikt en de dere heeft twee overlopende kleuren.
Allemaal afgewerkt met een ingekleurde stempel van Magnolia.

Konijntje

Lief kaartje voor mijn oma. Op een strook eerst swirls gestempeld met witte gesso. Daarna met een ink blending tool verschillende kleuren aangebracht op de achtergrond. En het randje een donker accent gegeven. Stempel van het konijntje ingekleurd en gemat. Ook het randje van de gestempelde afbeelding aangezet met inkt.

donderdag 12 april 2012

Happy Birthday

Weer een lief konijntje met een parasol. Omdat er aan het konijntje weinig in te kleuren valt (wel lekkere wangetjes en gekleurde oortjes) heb ik de parasol kleurrijk gemaakt.
De cyaankleurige achtergrond past bij de parasol, de geponste rand springt eruit tegen de rode achtergrond. En voor de kaart een rustige grijstint.

Snoesje

 Een leuk kaartje met een snoesje. Paars komt helemaal terug in deze kaart, afgewerkt met een bloemetje van Nellie Snellen.

Hello!

Ik ben een grote fan van konijntjes, vooral deze lieve dikkerds. De bloem is gestempeld met de distressinkt, daarna heb ik er perfect pearls over heen gedaan voor een glimmend effect. Door de achtergrond te matten en schuin op te plakken, ontstaat een speels effect.

Sugar 'n spice

Een schattige kleuter. Doordat het een kleine stempel is, wilde ik de achtergrond wel speciaal maken. Een kanlrood afgewisseld met donkerrood, een mooie borderpons en een rijtje parels om het compleet te maken.

Sunshine

Een lief kaartje met een elfenmeisje. Roze en grijs zijn mooie kleuren om te combineren en ze houden de achtergrond rustig. Daarom heb ik gekozen voor een knalgroen jurkje, zodat de aandacht meteen naar het meisje gaat.

Girls just wanna have fun!

 Een kaartje voor een vriendin die 40 is geworden. Ik vond de stempel van "girlfriends" erg toepasselijk en het nummerbord leende zich goed om de 40 te plaatsen.